dagens vill ha...

... är ett par röda tretorn ridstövlar. Hur snygga är inte dom?
En fråga till er läsare vad tycker ni om tretorn stövlar, är dom hiss eller diss? Vilken färg tycker ni är snyggast?






sjuk

Idag är man sjuk inte så jätte roligt, huvudet dunkarn som f*n just nu men men, man får i alla fall slippa plugget och bara vara hemma och kolla på tv.

Igår så var ju jag och Sandra på horse show det var väldigt trevligt vi gick på den sista showen och såg b.la hoppningen. Jag köpte inte så mycket jag köpte tre schabrak ett gg vitt tävling schabrak och två dressyr schabra i vitt och marinblått. Sen köpte jag ett vitt fleec täcke som jag tror Heidi blir jätte fin i!
Jag kollade på JW och gpa hjälmar och vet fortfarande inte vilken som jag vill ha ännu men jag tror nog att det lutar mot en svart JW hjälmen. Bilderna på det som jag kommer upp ikväll tror jag, orkar inte röra mig ur soffan xD


jag får se hur det blir med Heidi idag 


Älskade ponny



Är så glad att du är min! Älskade ponny!


film mys

nu sitter jag och sandra i soffan och kollar på iron man :D vi ska ha film mys hela natten och vi ska bland annat se på "drag me to hell", toy story 3 och red.

I morgon är det första advent och så är det även horse show för våran del. Vem har inte längtat sen förra året för att gå och se showerna och gå bland affärerna. Vi vet inte ännu vad vi ska köpa men nog något schabrak, lite ridkläder och nya benskydd. Vem vet vi kanske kommer hem med en massa saker eller så blir det ingeting ;)
Gissar nog på att vi kommer hem med kasserna fulla och självklart kommer vi berätta allt som vi har köpter.
En fråga till er läsare: har ni varit på horse show igår ? om vad har ni köpt och vad tycker ni är värt och köpa?


Skööönt ;D

Hej bloggen ! Idag så följde jesper och hans tjej ruta med till stallet. Hon ville testa att rida för hon har haft häst förut men sålde den , så hon var jääätte sugen på att rida :P
Först så red vi ut lite sen så gick vi upp på ridbanan , Julie var jättefin , verkligen jättefin:D 
Nu så kom maja ner till mig för vi ska se på film , och hon har med sig massa dricka och chips :D gud vad jag älskar henne asså <3
Hej då:P 


tummen ner!

tummen ner till att ridsporten är en sån farlig sport. Varje gång som man sätter sig upp på en häst så riskerar man att göra illa sig, man kan ramla av , bli trampad på eller så går man omkull! Tänk dig så många personer som inte vågar pröva på att rida för att det finns risker? eller hur många det är som slutar för att man blir rädd.

Jag har inte haft så farliga skador nån liten hjärnskakning, stukade fötter eller händer stukade faktis tummen en gång xD men en gång så gjorde jag faktis illa mig rätt så farligt eller det kunde ha varit farligt, det hände inte när jag red nej det hände på södertörn när jag var där med Sadnra så skulle jag gå ner för en backe. ¨Men jag snubblade ner för backen och ramlade rätt in i elstängslet. Det ledde till att jag skrapade upp halsen jag kände inte att det hade skärt upp halsen för jag fick en stöt men sen när min kompis Linnea kom och såg alldels chockad ut och sa att jag blödde på halsen. När jag skulle röra på halsen så kände jag att det sved till. Som tur var så blev det inte så djupt mest som ett skrap sår och en liten sträng som skar in. men tänk om jag hade kommit med lite mer kraft så kunde det ha skärt av mig halsen.
Sen när min mamma hade häst när hon var lite så ramlade hon av och så klev hennes häst på hennes munn och 6 st tänder åkte ut. Hon är tvungen att ha pplasttänder nu och hon säger själv att om hon hade varit lite mer uppmärksam så kanske inte det här skulle ha hänt. Så sitt inte och fundera er bort när ni rider tänk på att ni sitter på 400 kg muskler! Hästar är stora djur och även den snällaste hästen i världen kan bli rädd och dra ibland, hästar är ju framför allt flock djur så var uppmärksamma!


en bild på mig från förra våren när jag skrapade upp halsen


Farlig ridtur

åh blir fett sur på mig själv, är så dum att jag trycker ner tillbaka knappen så hela texten försvinner och så nu är man tvungen att skriva om allting!

Idag är absolut inte min tur dag!!
Det började med när jag och Sandra skulle rida ut så hade vi ridit en stund och vi kom till ett stort dike fyllt med vatten, och eftersom Heidi verkligen hatar vatten så kan alla gissa hur det gick! Jo det gick inte alls hon stod alldels blixstilla och Julie ville inte heller gå över, suck säger jag bara. Så vi letade efter ett annat ställe coh gå över och då gick båda hästarna över hur lätt som helst, ibland undrar man hur hästar tänker. Sen när vi hade en liten stund till så kom vi fram till en liten bäck och ingen av hästarna ville gå över nu igen heller! Heidi drog rätt upp bland skogen och jag trodde at jag skulle flyga av eller fastna i ett träd ( jag och min vanliga otur). hon stannade helt plötsligt och jag såg att hon hade fastnat i ett träd, lilla ponnyn! Jag har ingen aning om hur hon lyckades men vilken panik jag fick. Jag trodde att hon skulle få panik och slänga sig bakåt eller något hemskt men hon stod och hals sov nästan xD Jag skrek på sandra men hon jobbade med att få Julie över bäcken. Så jag fick hoppa av och vrida loss trädet, tur så var det bara ett litet träd och jag är ju så stark också ;) Men sen gick allt bra vi travade och galopperade på en stig som är jätte lång det tar kanske 5 min att komma från ena endan till den andra. Hon var verkligen jätte fin i galoppen, mamma hade klättrat henne dan innan och man märkte att hon hade jobbat mycket med ryggen. så allt gick jätte bra tills vi skulle ta sista galoppen hem och då sprang Heidi jätte nära en gran så jag fick granris och snö rätt in i ögonen och jag kunde inte se något! Heidi galopperade snabbare och snabbare och jag kunde inte se och så skrek man till sandra att man var blind! hihi men det gick faktis bra sandra fick tag i mig och Heidi blev lugn igen. Sen på hem vägen så ville inte Heidi skritta utan hon små travade hela vägen hem! Tror nog att hon blev extra pigg av att det var så kallt. Åh jag älskar bara snön det är så härligt att rida nu, man sätter på sig massor av vinter kläder och rider bara rätt ut i skogen och sen galoppera så att ögonen tårars av vinden är så härligt! Såna här stunder är man verkligen glad av att man har en häst.



älskade ponny!
p.s jag måste verkligen ta lite några nya vinter bilder snart


lovicious


jag är med och tävlar om en hjälm hos http://lovicious.blogg.se/2010/november/novembertavlingen.html


JW vs Gpa

john whitaker hjälm vs Gpa speed speed air hjälm
 vilken hjälm tycker ni är snyggast, skönast? Jag tycker båda är lika snygga john whitaker hjälmen är mer stilren men sgpa peed air hjälmen är lite snyggare. JW hjälmen kostar runt 3 000 kr och gpa hjälmen kostar runt 5 500 kr, så JW är mer sprisvärd. Själv funderar jag på att köpa en JW hjälm för att den är snygg skön och billigare än gpa hjälmen men om jag hade fått vilken hjälm som jag ville vet jag inte vilken  jag skulle vilja ha, vill såklart ha båda men vem vill inte det?`
vs


Harry Potter!

Nu har jag kommit hem från skolan, skit tråkigt är det i skolan och snart är det gymnasium val. Jag har ingen aning om vad jag ska välja. Vad tänker ni välja för något? Eller vad tycker ni är en bra skola/linje?

Idag har Martina hästen och jag kan bara ligga hemma och kolla på tv och sen ikväll ska jag gå och se på Harry Potter med pappa! ska bli hur roligt som helst, och äta godis mitt i veckan är bara ett + ;) 




equiline


vi är med och tävlar om veckan blogg hos http://equiline.shapemeup.se/ !


Stopp i galoppen!

Nu var det exakt en timme sen som man kom hem, Heidi skulle egentligen skos men eftersom hon har sitt sår så fick hon bara på sig brodd och ska skos nästa vecka. Såret ser väldigt mycket bättre ut nu och svullnaden är nästan helt nere, det gillar vi! Idag red jag ut med sandra och vi fick rida på en stor äng, vi skrittade, travade och galopperade lite, det var verkligen jätte mysigt och sitta uppe på häst ryggen igen.
Heidi gick väl sådär lite olydig och ville inte riktig sänka sig helt men tillslut så gick hon jätte fint! Hon var så gullig för jag och sandra skulle galoppera lungt upp för en backe men nej sadnra drog allt vad hon hade och heidi fick värsta dampen och började galoppera jätte långsam och med korta korta galoppsprång och var och varannat galoppsprång så gjorde och små luftsåprång och så skulle hon hoppa över alla vatten pölar som hon såg...
söta ponnyn.

I morgon har min medryttare Martina henne, det är lite skönt att ha nån dag i veckan och bara gå hem och göra absolut ingeting. Eller vad tycker ni? Har ni er häst alla 7 dar i veckan själv?


en bild på mig och min söta lillasyster Vera!
Btw glöm inte och ställa frågor till frågestunden ;)


Frågestund!


vi tänkte dra igång en liten frågestund så att ni får veta lite mer om oss och våra hästar.
kommentera i det här inlägget


Tävling :D

Hej! Sandra här , andra gången jag bloggar tror jag , det är riktigt dåligt av mig eftersom maja har bloggat så mycket hehe ;) men det ska det bli ändring på :D

Igår så tävlade jag min första "riktiga" tävling på södertörn , har ju hoppat en pay & jump tidigare :P
Det gick jättebra och hon var hur fin och duktig som helst :D jag hoppade LD & LC och eftersom hon bara är 6 år  hoppar jag  ju bara grundomgången , hon är ju en liiiten bebis ;)  men jag klantade mig och glömde ett hinder i BÅDA klasserna hahah , så det blev 4 fel men tycker inte att det gör nåt för hon var verkligen pigg och glad och hoppade jättebra :)
Idag så har hon fått tagit det lugnt , gick med henne i 20 min i ridhuset.  
 men nu måste jag sova men jag LOVAR att blogga imorgon :)
God natt <3 / Sandra
Haha vet ni hur brant den där backen är?? var helt slut :S<3


En fråga

fick en fråga av en bloggläsare som jag tänkte svara på
Vilken snyggt stall och anläggning ni verkar ha! vart står du ? :)
svar: tack så mycket! Jag tänkte berätta lite om vårat stall.
Vi står på ett stall som heter juringe ridsällskap, det ligger vägg i vägg med en ishockey hall och stora fotbollsplaner ( inte så populär direkt), det ligger bakom kungens kurva! vi har ett rätt så nybyggt stall och det är väldigt fräscht och fint! 15 boxar finns det och 2 st av dom är extra stor för lite större hästar. vi har ett sadelkammare, ett fika rum och en stor foderlada. Vi har vinter och sommarängar , vinter ängarna är inte så jätte bra om man frågar mig men min ponny har den bästa hagen, äppelhagen heter den och där går hon med Julie och Sessan. Sommarhagarna är då mycket bättre stora och fina med mycket gräs.
Vårt stall ligger bredivd gömmargårdens ridskola och med dom delar vi på ett litet ridhus,en stor volt och en cafeteria. Vi har inte så fina ridvägar men vi rider oftas ut i skogen där man  inte får rida och där är det väldigt fint och rida ;) jag kan försöka ta några kort på stallet ridhuset osv vidare om ni vill det?

Jag hoppas det besvarde din fråga:)
komentera gärna!


Förlåt!

förlåt för en sån dålig uppdatering från både mig och sandra det har varit så mycket med skolan och prov, hästarna fick ont i magen och Heidi gjorde illa sig igen. Men nu ska det bli ändring på det och vi lovar att börja uppdatera mycket bättre! :)

Heidi har inte gått på snart en vecka och man börjar känna att den olydiga ponnyn kommer tillbaka! Hon har så mycket energi och eftersom hon inte får gå så blir hon som en riktig envis ponny, fortfarande jätte söt men otrolig jobbig just nu. Hon håller på och springer ut ur boxen och sen när man ska tränsa så lämnar man henne i en liten stund så drar hon in i boxen igen..suck
Men nu tänkte jag berätta varför hon står och inte igår jo det är så att i onsdags så fick hon ett sår på kotan på benet. vi har ingen aning om hur hon har fått det men det ser ut som ett skrapsår som man fick när man är liten. min teori är att hon har bockat och skrapat upp benet mot ett träd som står i mitten av hagen. Varje gång som Heidi har gjort illa sig så svullnar hon upp ganska mycket i benet, andra och tredje dagen är värst men sen går det stegvist ner. Svullnaden är nästan helt nere och jag har börjat skritta barbacka på henne och innan så gick jag varje dag i ca 40 min. Såret måste tvättas varje dag och först så gjorde vi det nere i stallet men vi var tvunga att bremsa henne varje gång för att hon inte skulle göra illa oss eller sig själv men nu igår så testade vi att gå upp till spolspiltan och visst hon har fortfarande tedenserna att försöka springa iväg och så men idag tyckte jag att det gick mycket bättre!

// Maja


martingal!

Något som jag aldrig skulle klara mig utan när jag rider är bland annat en martingal! speciellt när man är ute och rider i skogen eller hoppar och använder även en martingal när jag rider dressyr för att få stopp på hennes huvud när man ska galoppera. målet är i dressyr innom en månad att man inte ska behöva en martingal när man rider dressyr men jag kan säga att den har hjälpt otroligt mycket! Den stoppar henne för att inte dra upp huvudet för högt och när hästarna drar upp huvudet för högt så ligger bettet fel och det leder till att man inte kan få någon kontakt med munnen. så alla som har ponnyer/hästar som har en tedens att dra upp huvudet väldigt högt när man rider dom på ex volten eller när man rider ut så mitt råd till er är att använda en martingal. En martingal drar inte ner hvudet eller hjälpter till att få hästen i form, nej utan den gör så att hvudet inte far upp i dett blå :P

Det finns många olika sorter på maringal men min favorit är nog dom som har en förbygel också.
jag har tre olika maringalar och två av dom lägger jag upp på bilder men den tredje har jag tyvärr ingen bild och det finns ingen på internet  för det är mammas gamla som hon använde på sin ponny. Men jag har då en honey färgad gg förbygel/martingal med snabb knäppe, sen en svart  från hööks och den sista är en gamal brun.

har även tränset också!

från hööks , har denna i svart! // Maja


Jag ser det snöar!

Idag kom det sjukt mycket snö..tror inte att det är någon som har missat det. Hästarna tyckte inte så jätte mycket om att det var snöstorm ute så dom stod vid grinde och trängdes, hihi jätte söta var dom!

Idag red jag dressyr igen inne i ridhuset pågrund av vädret, skrittade ut en stund först och Heidi halkade vet inte hur många gånger. Hon är alltid lugnare när man rider inne i ridhuset vet inte varför kanske för att hon trivs bättre där inne, men det gick i alla fall jätte bra idag! jag började med att jobba henne med att hon ska vara raktställd och inte gå in med rumpan , hon tycker det är jätte jobbigt så hon segare lite så man måste vara på henne så att hon inte stannar, lite ovant för med Heidi så måste man alltid broma henne så att det inte går för fort. I galoppen så gick hon jätte bra första varvet men i vänster så har hon svårare och fatta och att behålla galoppen men det går bara frammåt nu! sen jobbade jag med att lägga ner henne på volter och på slutet sjobbade hon jätte bra under sig och gick i en bra form kunde då dock gå i lite lägre form för att jobba med musklerna mer men det kommer sen. Elsa red henne i 20 minuter sen i lite trav och skritt och det gick också jätte bra. Det är lite roligt att hon blir som en trög ridskole häst när elsa ska rida, hon blir jätte seg typ ;D
sen måste jag köpa nya stigbyglar till dressyr sadel för dom som jag har nu glider man runt i och det stör verkligen när man rider.
Så en liten fråga till er : vad har ni för stigbyglar?

Heidi och Julie i stallgången!

sötaste ponnyn i världen! // Maja


Måndag

nu är det måndag och första dan i skolan sen höst lovet , vill ha det igen.. det börjar bli riktigt mörkt ute och snabbt! Så när man kommer ner till stallet så är det bara att kasta sig ut.

Igår glömde jag att skriva , förlåt för det men jag red lite dressyr och det gick väl sådär. Hon och Julie har fått i sig något så dom båda har haft jätte ont i magen så ville inte pressa henne för hårt. Och man märker verkligen att hon inte har blivit riden i dressyr så mycket den senaste tiden för hon spretar med huvudet och vill inte riktigt gå långt ner med huvudet. Men sista 10 min så gick hon jätte fint. och man märker verkligen när hon lossnar helt, för hon blir otroligt mjuk och frustar hela tiden typ...Jätte sött!

Idag så red jag ut med några i stallet och red först ut och skrittade inne i skogen och shit vad mörkt det var, var jätte rädd att vi skulle gå omkull. Och Heidi ville försöka gå först så hon gick och hoppade hela  tiden och sen när vi skulle ner för några backar så trodde hon att hon var en fältävlanshäst för hon hoppade ner för allting ;D
Sen travade jag och galopperade lite på grusvägen och hon gick jätte bra! var dock jätte pigg men det är man van med nu, hehe..  sen när jag ungefär har ridit klart så träffar jag tre killakompisar på vägen hem och dom fick rida lite på henne, som man säger ett gott skratt förlänger livet!




tre bilder från igår! // Maja


Mot stallet!

Nu har man nyss vaknat och ska snart gå ner till stallet.
Idag ska jag rida dressyr på Heidi och be sandra ta lite kort :D Ska jobba med att få henne starkare i sidorna och jobba lite med galoppfattningar också, jag berättar mer sen när jag har kommit hem!
// maja


Dagens vill ha!

Dom här sakerna kommer att stå högst upp på min julklapplista
*Röda ridbyxor- hur snyggt är inte det? Det skulle se jätte bra ut till ex. ett marinblått schabrak
*Glen gordon schabrak + luva - Vet inte vilket kanske ett marinblått, rött eller något champange färgat.
*John whitaker hjälm- dom är bara så snygga och super sköna!
*Marinblåa ridbyxor från pikeur





Hur mycket häst saker önskar ni er i julklapp ? // Maja


equestrians

Här kommer ett tips om en jätte bra blogg om två tjejer Isabelle och Johanna, dom skriver om sina tränigar, tävlingar och mycket mer. En väldigt bra blogg helt enkelt!

http://equestrians.blogg.se
// Maja och Sandra


Hoppning!

Nu har jag nyss kommit hem från stallet och idag hoppade vi! det var inte så många hinder utan vi började med att trava över några travbommar och sen hoppa två hinder efter varandra. Heidi har stått i 3 veckor och jag började rida henne igen för en vecka sen och hon har haft det lite svårt med att galoppera. Men nu var hon jätte duktig och man märker att hon har utvecklas otroligt mycket i galoppen, hon orkade galoppera i kurvan(om hon kom i rätt galopp dåra) och mot hindret. Hon tänder verkligen till när hon hoppar och innan hindret gör hon små luft språn, jätte söt är hon och det är verkligen rolig och rida när det går så j*vla bra och att man märker att hästen gillar det! jag hade på mtt fina fina gg träns som hon passar så bra i jag vet inte riktig vad färgen heter men tror nog att den heter honey eller något, jag köpte ett nytt bett till henne igår som var guld och det passade jätte bra på henne :D jag har ridit med några oliak bett och jag märker att hon trivs bäst med tre delat, hon är väldigt fin i munnen så man måste inte ha så skarpt bett på henne och det tycker jag bara är bra.

jag tog med mig kameran till stallet men glömde att säga till att mamma skulle filma/ta kort så jag slänger in ett gammal kort på Heidi när min lillasyster Elsa rider.

Älskar den här bilden hon ser så maffig ut! // Maja


Julie

Julie ♥
f. 2004 korsnings ponny

Julie är ett sto som vi köpte i slutet av september och vi köpte henne från söderhamn. Julie har en stor personlighet som man bara kan älska, hon är 145cm (ungefär). hon är envis som en liten shettis, hon ska alltid rymma från boxen och in i foder boxen efter mat. Även om hon bara är 6 år gammal så är hon inte som en unghäst utan hon har ett väldigt bra huvud. hon är lung men är ändå pigg och vaken liten dam Hon är posetive till all arbete och ställer alltid upp för sin ryttare. hon är utbildad lb hoppning av dom gamla ägarna och vi hoppas att vi kommer att ha mycket kul på tävlingsbanorna framöver.


gulliggris ♥ // Sandra


Om Heidi

Heidi ♥ 
tysk ridponny f. 2002

vi köpte Heidi i augusti 2010, vi hittade henne på ett försäljnings stall utanför nyköping. När vi först såg henne blev jag och mamma alldels förälskade i henne. :)

Nu lite snabb info om Heidi som ponny.
hon är världens snällaste och den bästa ponnyn som man kan tänka sig (det tycker då jag). Hon är ett fux sto med vit bläs, hon har som två olika hästar i en och samma kropp. inne i stallet så är hon jätte lung och hetsar inte upp sig i onödan men så fort man kommer ut ur stallet och ska rida så blir hon en helt annan häst. Hon är en ponny med mycket fart hon är inte så mycket utbilodad jag håller just nu på och tränar upp henne så att vi snart kan komma ut på hoppbanorna. Hon älskar verkligen och hoppa och ställer alltid upp för en, hon skulle aldrig skena med någon och hon har ett hjärta av guld. Det finns inget negativ om henne eller jo när hon blir brunstig så kan hon bli lite seg och "död" för allt. Hihih men annars så är hon den perfekta ponnyn :D


Min söta lilla ponny! // Maja


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0